Despre Noi

Suntem unul dintre principalii furnizori de soluţii informatice complexe dedicate industriei de retail, soluţii bazate pe utilizarea tehnologiei barcode, respectiv pe utilizarea facilităţilor sistemelor moderne de vânzare prin dispozitive dedicate, precum casele de marcat P.O.S. şi alte echipamente specifice.

Istoricul companiei

Sintezis România parte a grupului de firme Sintezis prezent și în Ungaria și Slovacia a luat ființă în 1992.

În primii ani de activitate, Sintezis s-a focalizat pe acoperirea lipsei de echipamente și tehnologii informatice derulând volume considerabile de mărfuri. Am fost cei care ne-am poziționat pe piața din România cu calculatoarele DTK Computer și imprimantele Epson vânzând peste 15.000 unități în 4 ani și ocupând o nișă de piață de 7.8%.

Capacitatea de adaptare la situații noi a făcut ca Sintezis să înțeleagă necesitatea deschiderii unor piețe noi. Astfel, în 1997, profitând de întroducerea caselor de marcat fiscale am deschis rețeaua de distribuție și service pentru OMRON. La scurt timp am realizat livrarea a peste 14.000 de case de marcat fiind al doilea furnizor național la acel moment. Poate această schimbare de portofoliu a fost cea care ulterior a generat noua strategie a firmei Sintezis: cea de integrator de soluții în retail.

Evident, parteneriatul cu IBM și câștigarea a 16 conturi internaționale ne-au poziționat ca leader de piață în acest domeniu complex. Învestițiile în cele 35 de POS-uri și soluții omologate, în dezvoltarea de software dedicat pentru retail și HORECA precum și realizarea unei rețele de service național, a făcut din Sintezis un veritabil partener de afaceri pentru firmele internaționale și naționale din retail.

Acum, alături de noua rețea pe care o construim, ne pregătim să devenim nr.1 în distribuția de soluții de retail în România. Ambiția aceasta este argumentată de existența unui portofoliu nou, complex, alcătuit din produsele celor mai renumiți furnizori internaționali: IBM, Mettler Toledo, Preicer, Custom, Data Logic, dar și de software și servicii create pentru piața din România. Prezentăm o sinergie completă pentru toate magazinele indiferent de mărime sau profil. Anticipând modificările legislative și evoluțiile tehnologice din retail, dorim ca alături de partenerii noștri să continuăm calea succesului începută în urmă cu 20 de ani.

Principalele etape din viaţa companiei

2012- 2013
După consolidarea parteneriatelor internaționale, ne fixăm atenţia pe distribuţia echipamentelor pentru retail din generaţia nouă. În acest sens am dezvol¬tat software-ul de retail “MEGASTORE” precum şi o suită de aplicaţii specifice industriei HORECA. Aceste aplicaţii vor fi distribuite gratuit alături de echipamentele distribuite de noi.

Am demarat proiectul KILO pentru a reuni sub acelaşi brand comercial cele mai per¬formate firme din domeniul serviciilor retail.

2003-2011 
Sunt anii de consacrare a firmei Sintezis ca integrator şi distribuitor de echipamente şi soluţii de retail.

Câştigând conturi ca REAL Hypermarket, Praktiker, Baumax, Bricostore, notorietatea firmei a crescut şi noi producători mondiali au solicitat parteneriate cu Sintezis.

În acești ani am deschis peste 400 supermarketuri şi am instalat peste 3.000 POS-uri. Am organizat o reţea naţională de service pentru clienţii internţionali şi naţionali.

Am început un proces de investiţii în educaţie şi dezvoltare.

1998-2003 
Sintezis a devenit distribuitorul pentru România a firmei OMRON şi am comercializat peste 14.000 de case de marcat fiscale. Am continuat lărgirea portofoliului cu produse noi: Psion, IBM, şi am început localizarea de aplicaţii pentru retail şi Horeca.

Personalul a ajuns la 34 de angajați şi am început reorganizarea reţelei de distribuţie pentru casele de marcat OMRON şi primele implementări de soluţii bazate pe POS-urile şi soluţiile IBM.

1995 – 1998 
Sintezis a deschis activitatea şi spre utiliza¬torii fînali pe plan naţional.

Creşte numărul de angajaţi, deschide un showroom şi îşi diversifică portofoliul de produse.

Se fac primele livrări directe spre universităţile importante din ţară, şi firme de prestigiu.

1992 – 1995 
Am început activitatea ca distribuitor de calculatoare DTK Computer şi am vândut peste 15.000 de unităţi. Am devenit al doilea importator Epson în România şi tot în aceşti ani am pus bazele unei reţele de distribuţie naţionale formată din 46 de societăţi de profil.